Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Blogs

FAQ: een must voor jouw website en webshop!

31 mei 2024 Leestijd: 4 minuten
Bart - Online marketeer
Bart

FAQ’s, oftewel: Veelgestelde Vragen, zijn een belangrijk onderdeel van een website of webshop. Het is een eenvoudige en effectieve manier om de bezoekers van je site te helpen en hen te voorzien van antwoorden op de meest gestelde vragen. Hieronder lees je waarom het belangrijk is om een goede FAQ-pagina te hebben.

In dit artikel

 1. Waarom jij een FAQ-pagina moet hebben
  • Verhoogt de gebruiksvriendelijkheid
  • Vermindert de belasting van de klantenservice
  • Verbetert de conversie
  • FAQ’s voor SEO
  • Geeft inzicht in klantbehoeften
 2. Last, maar zeker not least!
  • FAQ Page Snippets: Maak het nog makkelijker voor je bezoekers
 3. Heb jij al FAQ’s op jouw website?

Waarom jij een FAQ -pagina moet hebben

Verhoogt de gebruiks­vriendelijkheid

Een goede FAQ-pagina kan de gebruiksvriendelijkheid van je site verhogen. Bezoekers vinden gemakkelijk antwoorden op hun vragen en hoeven niet te zoeken door middel van verschillende pagina’s om de juiste informatie te vinden. Hierdoor wordt de gebruikerservaring verbeterd en zullen bezoekers langer op je site blijven.

Vermindert de belasting van de klantenservice

Een goede FAQ-pagina kan de belasting van de klantenservice verminderen. Doordat de meest gestelde vragen en antwoorden al beschikbaar zijn, hoeven bezoekers niet altijd contact op te nemen met de klantenservice. Dit kan de werkdruk van de klantenservice verlagen en hen meer tijd geven om complexere vragen te beantwoorden.

Verbetert de conversie

Een goede FAQ-pagina kan ook de conversie van je site verbeteren. Potentiële klanten hebben vaak veel vragen over een product of dienst voordat ze overgaan tot aankoop. Door deze vragen te beantwoorden op de FAQ-pagina, kun je twijfels wegnemen en de kans vergroten dat de bezoeker overgaat tot aankoop.

FAQ’s voor SEO

Een goede FAQ-pagina kan ook bijdragen aan zoekmachineoptimalisatie (SEO). Door relevante zoekwoorden op te nemen in de vragen en antwoorden, kun je ervoor zorgen dat je site hoger wordt gerangschikt in zoekmachines. Bovendien kan het toevoegen van nieuwe vragen en antwoorden aan je FAQ-pagina ervoor zorgen dat je site regelmatig nieuwe inhoud heeft, wat zoekmachines waarderen.

Geeft inzicht in klantbehoeften

Een goede FAQ-pagina kan ook inzicht geven in de behoeften van klanten. Door te kijken naar de vragen die het meest worden gesteld, kun je zien waar klanten behoefte aan hebben en deze informatie gebruiken om je producten, diensten en site te verbeteren.

Last, maar zeker not least!

Een goede FAQ-pagina kan dus veel voordelen opleveren voor een website of webshop. Het verbetert de gebruiksvriendelijkheid, vermindert de belasting van de klantenservice, verbetert de conversie, helpt bij SEO, geeft inzicht in klantbehoeften en verg root de geloofwaardigheid van je site. Het is dus belangrijk om aandacht te besteden aan het opstellen van een goede FAQ-pagina en deze regelmatig bij te werken.

Een extra tip is om je FAQ-pagina te koppelen aan structured data. Dit is een methode om zoekmachines te helpen begrijpen wat er op je site staat en kan bijdragen aan een betere vindbaarheid in de zoekresultaten. Door je FAQ-pagina te structureren met de juiste codes, zoals de FAQPage code, kunnen zoekmachines de vragen en antwoorden gemakkelijker lezen en weergeven in de zoekresultaten. Hierdoor krijgen potentiële klanten nog sneller antwoord op hun vragen en vergroot je de kans dat zij voor jouw site kiezen.

FAQ Page Snippets: Maak het nog makkelijker voor je bezoekers

Naast het hebben van een goede FAQ-pagina kun je ook gebruik maken van FAQ page snippets. Dit zijn korte antwoorden op veelgestelde vragen die direct in de zoekresultaten van Google worden getoond. Door deze snippets toe te voegen aan je site, kunnen bezoekers nog sneller en gemakkelijker de informatie vinden die ze zoeken, zonder dat ze eerst naar je site hoeven te gaan. Het toevoegen van deze snippets kan dus niet alleen de gebruiksvriendelijkheid van je site verhogen, maar ook bijdragen aan een betere vindbaarheid in de zoekresultaten. Overweeg dus zeker om FAQ page snippets toe te voegen aan jouw website of webshop. Neem contact met ons op voor meer informatie hierover!

Heb jij al FAQ’s op jouw website?

In het kort: een goede FAQ-pagina is onmisbaar voor een succesvolle website> of webshop. Het verbetert de gebruiksvriendelijkheid, vermindert de belasting van de klantenservice, verbetert de conversie, helpt bij SEO, geeft inzicht in klantbehoeften en vergroot de geloofwaardigheid. Door ook gebruik te maken van structured data kan je de vindbaarheid van je FAQ-pagina nog verder verbeteren. Investeer daarom in het opstellen en onderhouden van een goede FAQ-pagina en profiteer van de voordelen die het kan bieden. Meer weten? Neem contact met ons op!

Wij zijn benieuwd naar jouw online vraag­stuk!

Wij zijn doorbijters, vakidioten die zich samen met jou graag vastbijten in jouw online vraagstuk! Samen bereiken wij de resutaten die jij voor ogen hebt. Wat heb je in je koffie?

Ook interessant?

FAQ: een must voor jouw website en webshop!

FAQ: een must voor jouw website en webshop!

Heb jij al een FAQ op jouw website of jouw webshop? Nee? Lees dan hier wat de voordelen zijn van het hebben van veelgestelde vragen op jouw website.

Lees meer
Google Analytics 4 instellen

Google Analytics 4 instellen

Heb je al een Google Analytics 4 property? Heb je nog niet alles goed ingesteld, zoals gebeurtenissen en de gegevensstream gekoppeld? Of heb je nog geen GA4? Check ons stappenplan!

Lees meer

Zet je tanden in onze updates!

Wees niet bang. We spammen je niet plat en het is en blijft gratis!

© 2024 Doorbijters